Masterclass Deelfietsen

Datum: 15-05-2018

Tijd: 10:30 tot 12:30

Locatie: RAI Amsterdam

Bijeenkomst over de ontwikkelingen op gebied van deelfietssystemen

Deelfietsen is een zeer actueel onderwerp binnen het mobiliteitsbeleid in Nederland. Dit blijkt onder andere uit het grote aantal partijen dat zich momenteel zowel vanuit de markt als vanuit de overheid bezig houdt met dit onderwerp.  Zo krijgen deelfietsbedrijven die vorig jaar massaal fietsen in Amsterdam plaatsten, in 2019 een nieuwe kans en is de gemeente Rotterdam bezig om samen met o.a. de aanbieders van deelfietsen een reeks kwaliteitseisen op te stellen. Intussen blijven Chinese investeerders miljarden steken in bike sharing.

RAI Vereniging wil u graag tijdens een masterclass deelfietsen informeren over de ontwikkelingen op gebied van deelfietssystemen en welke kansen en bedreigingen deelfietsen kunnen betekenen voor de fiets- en fietsonderdelenindustrie.  Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 15 mei bij RAI Amsterdam (10.30 tot 12.30 uur) en sluit af met een lunch.

De masterclass is onder leiding van Deborah Nas praktijkhoogleraar Strategic Design for Technology-based Innovation aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft  en managing director van strategisch innovatiebureau Sunidee. Tijdens de sessie gaat zij onder andere in op de huidige situatie - de kansen en bedreigingen - design en kwaliteitseisen fiets en fietsonderdelen - soorten systemen en de business modellen - aanbieders - lessons learned China.

Deelname aan de masterclass Deelfietsen is gratis. U kunt parkeren in de parkeergarages van het RAI complex. Na afloop van de bijeenkomst ontvangt u een uitrijkaart.

Als u belangstelling heeft om de masterclass bij te wonen, dan kunt u zich opgeven bij Marianne Kremer (m.kremer@raivereniging.nl).

Masterclass deelfietsen