Winnaars Fiets Innovatie Awards 2017 bekend

03-04-2017

Trek Benelux, Koninklijke Gazelle en M5 gaan dit jaar met de Fiets Innovatie Awards 2017 van RAI Vereniging naar huis. De winnaars zijn vandaag bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Tweewieler Retail Trends congres in Burgers’ Zoo, Arnhem. De drie winnaars werden gekozen uit 6 genomineerde finalisten en in totaal 23 inzendingen.

logo fiets innovatie awards

RAI Vereniging heeft als doel met de Fiets Innovatie Awards nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek en productvernieuwing te stimuleren. Daarnaast wil RAI Vereniging met deze jaarlijks terugkerende Awards doorlopend aandacht vragen voor het belang van productinnovatie(s) om daarmee economische groei van de fietsbranche te ondersteunen. De Fiets Innovatie Awards werden dit jaar voor de 12e keer uitgereikt.

Winnaars

Koninklijke Gazelle - No 1

Met deze connected speed pedelec laat Koninklijke Gazelle volgens de jury zien hoe de fiets van de toekomst er uitziet. De jury prijst de uitdaging die Gazelle is aangegaan om deze conceptfiets te ontwikkelen en te laten zien welke geavanceerde toepassingen de komende jaren gemeengoed worden. De fiets is ontworpen vanuit één esthetisch geheel waarbij gedacht is aan zelfs het kleinste detail. De techniek – accu, motor, aandrijving en kabels – is weggewerkt in het onderste deel van de fiets. Daarboven zit het topframe, het modieus gevormde deel dat het uiterlijk bepaalt en waar de user interface zit. De bodypanelen geven de Nº1 een strak uiterlijk en dragen bij aan een stille fiets.

Trek Benelux - verstelbare IsoSpeed decoupler
Trek komt met een innovatieve IsoSpeed decoupler in zowel de achterbuis als in het balhoofd aan de voorzijde. Hiermee is de berijder in staat het rijgedrag op zijn behoeften af te stemmen. De jury prijst Trek met haar continue zoektocht naar de optimale combinatie van het verhogen van de snelheid zonder af te doen op het comfort. Met de IsoSpeed heeft zij hier wederom een belangrijke stap gezet.

De IsoSpeed aan de voorzijde vermindert de impact van harde klappen en trillingen. Door de stuurbuis onafhankelijk van de balhoofdbuis te laten draaien, biedt de IsoSpeed aan de voorzijde extra flexibiliteit. De verstelbare IsoSpeed aan de achterzijde maakt het mogelijk om de mate van flexibiliteit op de persoonlijke rijstijl en het terrein af te stellen.

M5 - Minimal Bike
De Minimal Bike van M5 is een innovatief ontworpen fiets, waarbij door een minimalistische en een zoveel mogelijk geïntegreerde benadering van de fiets met zijn onderdelen, een totaal ander en super licht (vanaf 6.7 kg) model is ontstaan. De jury is van mening dat duidelijk te zien is dat bij het ontwerp en het produceren van deze fiets is nagedacht over elk detail. Een geïntegreerd balhoofd, het carbon frame, de onzichtbaarheid van de kabel en natuurlijk het unieke (licht)gewicht. M5 heeft een fiets gecreëerd waarmee je gezien mag worden en die voldoet aan een behoefte in bijvoorbeeld stedelijk gebied.

Beeldmateriaal is te downloaden op www.fietsawards.nl