RVO keert subsidiegelden vroeg uit dit jaar

05-12-2017

Krijgt u dezer geld van RVO op uw rekening? Dan heeft u waarschijnlijk het subsidiegeld uitbetaald gekregen dat u heeft aangevraagd vanuit de regeling Praktijkleren.

Bankbiljetten

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) maakte deze week namelijk bekend dat zij vanaf morgen de subsidiegelden gaan uitkeren.

Eerst geld, dan verleningsbeschikking
Wie subsidie aanvraagt, weet meestal van tevoren hoeveel subsidie hij krijgt via een beschikking. Bij de Subsidieregeling Praktijkleren werkt dat anders: daar krijgt u eerst de subsidie, en dan pas de verleningsbeschikking waarop staat hoeveel subsidie u is toegekend.

Het kan dus ook zijn dat u minder geld krijgt dan u verwacht: bijvoorbeeld als een leerling is afgewezen of voor minder subsidie in aanmerking komt. Dat kan het geval zijn als de nominale duur van de opleiding niet overeenkomt met de voorwaarden van RVO. Daar controleert de subsidieverstrekker dit jaar namelijk extra streng op.

Uw subsidieaanvraag afgewezen?
Krijgt u helemaal geen subsidie vanuit de regeling Praktijkleren, dan zou u dat nu al moeten weten omdat RVO dat al netjes van tevoren aan u heeft gemeld.