Lancering centraal loket voor testmogelijkheden Smart Mobility

07-07-2017

Tijdens het recente C-ITS Congres in Straatsburg is het startsein gegeven voor de “Smart Mobility Embassy” (SME), een publiek-privaat initiatief dat met name bedoeld is om één loket te bieden aan de vele testmogelijkheden die Nederland biedt op gebied van Smart Mobility.

Nederland kent immers vele testomgevingen voor tal van toepassingen van Smart Mobility; of het nu gaat om zelfrijdende voertuigen, technische voorzieningen en applicaties rond mobiliteit en veiligheid of uiteenlopende vormen van connectiviteit.

Tot voor kort was het erg onduidelijk waar een ondernemer zich moest melden voor welk soort testmogelijkheden.

De SME wil hiervoor één loket bieden en beoogt om partijen uit binnen- en buitenland bij elkaar brengen rond de testmogelijkheden, en zo ook im- en exportmogelijkheden van innovatie te bevorderen. De SME wordt ondergebracht bij Connekt in Delft, waaraan RAI Vereniging actief deelnemer is.

RAI Vereniging heeft bij de overheid met regelmaat gepleit voor een dergelijk loket en is erg blij met dit initiatief. Hiermee kunnen wij duidelijkheid bieden aan leden die op zoek zijn naar mogelijkheden om Smart Mobility-producten en -diensten te testen in een real-life omgeving.

SME op IAA
In Straatsburg is het initiatief voor de SME bekendgemaakt; de echte inhoudelijke lancering zal in september plaatsvinden tijdens de IAA-beurs in Frankfurt op de IenM-stand, in het door RAI Vereniging georganiseerde Holland-Paviljoen.

Meer informatie: Leo Bingen, beleidsadviseur Smart Mobility / ITS.