Cybersecurity noodzaak voor groei elektrisch vervoer

23-06-2017

De veiligheid en beveiliging van internetverkeer en laadinfrastructuur is van toenemend belang voor de verdere uitrol van elektrisch vervoer. NKL neemt daar inmiddels concrete actie op.

NKL

Deze ‘cybersecurity’, en daarbij het beschermen van privacy, worden bepalend voor de ontwikkeling van elektrisch vervoer. Door daar nu voor te zorgen, voorkomen we incidenten, wat van groot belang is voor het wekken van vertrouwen bij de consument.

Een eerste verdiepingssessie van het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL), waarin ook RAI Vereniging is vertegenwoordigd, over cybersecurity van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer levert een actielijst langs zes thema’s en commitment van betrokken partijen om ze op te pakken.

In dit uitgebreide artikel verduidelijkt NKL het belang van een en ander.

ACEA en cybersecurity
De veiligheid en beveiliging van connnected voertuigen is uiteraard ook een belangrijk thema voor ACEA. Daarvoor heeft de fabrikantenorganisatie diverse position papers opgesteld en het belang ervan onlangs ook in een aansprekend animatiefimpje inzichtelijk gemaakt voor een breed publiek.

Meer informatie: Wout Benning