Events RAI Automotive Industry

De sectie RAI Automotive Industry organiseert regelmatig activiteiten die zich richten op netwerken en collectieve promotie, wet- en regelgevingsvraagstukken en marktinformatie en onderzoek.

Holland Hightech Paviljoen

Hieronders staan de meest recente activiteiten en bijeenkomsten én de activiteiten die in 2017 nog op het programma staan.

Daarnaast neemt de sectie ook deel aan verschillende bijeenkomsten van CLEPA

 

 

Najaarsmeeting bij RAI Amsterdam -  20 oktober 2017

Najaars Netwerk Dinner - 18 oktober 2017

Holland High Tech Paviljoen op de IAA Frankfurt - 12 t/m 17 september 2017

Uit de samenwerking met AutomotiveNL is een mooi traditie aan het ontstaan. Voor de 2e maal presenteert de Nederlandse Automotive Industrie zich op het “Holland High Tech Paviljoen” op de IAA Frankfurt 2017. Ditmaal met een collectieve stand in de New Mobility World waar de unieke samenwerking tussen onderwijs, overheid en het bedrijfsleven (triple helix) van de  Nederlandse Automotive sector volledig tot zijn recht komt. Het Nederlandse paviljoen van ruim 900 m2 is de grootste landelijke presentaties van de IAA 2017. De exposerende toeleveranciers richten zich primair op de Automotive OEM & First Tiers. 

De bedrijven die zich op de stand presenteren zijn: Ministerie IenM, HAN, Flitsmeister, TomTom, AND, Jedlix, PIB’s E-Mobility, NXP & TU Eindhoven A-Team, Inalfa Roof Systems, Additive Industries, AXXOR, MTEE, ARRK-SGP, New Cosmos & TU Twente Green Team, GL Plastics, DSM & TU Delft Forze VII, Stahl, IMS, TATA Steel, Innolux, Van Wees, Cleantron, CLEPA, Polyscope & Claut, Lloyds & Symbol, AWL, Aludium, Tass, PAL-V en Automotive Campus Helmond met Team Fast, Amber en Lightyear.
Ook voor deze editie zullen wij weer samenwerken met overheid (IenM en EZ), Universiteiten (Delft, Eindhoven, Twente), Hogescholen (HAN) en AutomotiveNL.

Automotive Congress - 7/8  juni 2017

200 bezoekers bezochten op 7 en 8 juni de 11de editie van het Automotive Congress op de Automotive Campus in Helmond.
Bezoekers hoorden inspirerende verhalen van gerenommeerde bedrijven als Valeo, DS Automobiles, TomTom, Schaeffler, HTSM, Mov’eo, NXP Semiconductors en Fraunhofer Institut. Daarnaast presenteerde 33 organisaties hun dienst en/of product op de beursvloer.
Het congres was georganiseerd door AutomotiveNL, Mikrocentrum en RAI Automotive Industry met 'Challenges for the Automotive Industry' als centraal thema. Naast de plenaire sessies en beursvloer werden er tours georganiseerd naar DAF Trucks N.V. en vonden er diverse parallelle sessies plaats met thema’s als Smart Mobility, Green Mobility, Manufacturing & Logistics en Materials & Design.

Voorjaars Netwerk Dinner en Voorjaarsmeeting 6 - 7 april

Op vrijdag 7 april vond de Voorjaarsbijeenkomst van RAI Automotive Industry en AutomotiveNL plaats, bij DSM Engineering Plastics / Brightlands Campus (Geleen en Chemelot) en VDL Nedcar (Born).

De avond daarvoor was de traditionele netwerkborrel met diner.
Het ochtendprogramma van 7 april startte in het Groot Auditorium van het Center Court gebouw op de Brightlands Campus in Chemelot. Na een kort openingswoord en een update over de lopende activiteiten, verzorgden Symbol en PwC twee gastpresentaties. Daarna volgen een bedrijfs- en programmapresentatie en rondleiding van de gastheren van deze ochtend, DSM Engineering Plastics en Polyscope.

Captains Dinner 11 januari 2017

Het Captains Dinner is een jaarlijks netwerkdinner voor leden en relaties van sectie RAI Automotive Industry. Dit jaar was Peter Fuss, Senior Advisory Partner Automotive at EY Germany, te gast en gaf een interessante lezing met als onderwerp: “How much human do we need in a car?” The evolution of artificial intelligence and the acceptance of autonomous vehicles.